Звернення

Распечатать

З В Е Р Н Е Н Н Я

Шановні жителі Тернопілля!

Шановні голови районних адміністрацій!

Шановні голови районних, міських та сільських рад!

Від імені Тернопільської обласної Ради Церков засвідчуємо Вам нашу повагу та закликаємо всіх Вас – незалежно від релігійної, національної, політичної приналежності : об’єднаймо свої зусилля для того, щоб утверджувати в нашому суспільстві принципи любові, справедливості й взаємодопомоги.

Ми як священики молимося про те, щоб всі християнські конфесії жили у мирі й творили добро на славу Господа нашого Ісуса Христа. Тільки якщо ми будемо дотримуватися заповідей Христових, тоді ми зможемо змінити наше суспільство на краще й побачити духовне відродження нашої нації. Цим спільним зверненням ми хочемо показати приклад того, що, не зважаючи на об’єктивні відмінності між нами, ми можемо працювати разом.

Церква не є байдужою до умов земного життя людини. Саме християнська громада споконвіку була тим середовищем, де людина вчилась жити віддаючи перевагу духовним цінностям. А там де панувало безбожництво – укорінювалася така думка, що перше місце у житті належить матеріальним речам. Для таких людей багатство і можливості, які воно дає, ставали ідеалом і сенсом життя. Але матеріальне багатство при духовній убогості завжди породжує в людині самолюбство та гонитву за насолодами, які призводять до руйнування того ж дорогоцінного життя у всіх його сферах.

Одна із Заповідей Святого Письма говорить, що шість днів в тиждень потрібно працювати а сьомий необхідно присвятити для хвали Бога та відпочинку. Для нас християн саме цим днем є неділя. Це Богом даний нам час для духовного збагачення, яке ми можемо отримати у відвідуванні храму, побувши у сімейній єдності, вділивши час для молитви і аналізу прожитого життя.

Виходячи з сказаного, ми звертаємося до Вас з проханням про вшанування недільного дня як святкового Божого дня. Нехай кожен із представників влади в межах своїх повноважень прийме необхідне рішення про перенесення з неділі торгових базарів, які відбуваються в селах та містах нашої області на іший день тижня. Так буде по християнськи! Давайте змінимо свої пріорітети і на перше місце поставимо не тимчасове матеріальне, а вічне духовне – те, що залишається цінним навіть після смерті. Таке рішення буде одним із наших добрих справ, які ми можемо зробити приурочивши їх до 1025 – ліття Хрещення Київської Русі.

Ми не повинні допустити зневіри і розчарування, бо тільки на нас, громадянах України, лежить відповідальність за те, що буде з нашим спільним домом завтра. Молімося Богові за владу і народ, за кожного, хто береться робити всяку добру справу. Працюймо разом — і нехай Господь допоможе нам усім чинити свій особистий подвиг на цьому шляху!

Закликаємо на всіх вас Боже благословення! 

Обласна Рада Церков при Тернопільській облдержадміністрації

( Дане Звернення було ініційоване пастором В.Андрощуком, членом обласної ради церков при Тернопільській облдержадміністрації)